2010. március 6., szombat

Sütés nélkül

Sütés nélkülMobilpont regisztráció






Gesztenyés tekercs


Hozzávalók:

* 25 dkg keksz
* 18 dkg margarin
* 10 dkg cukor
* 5 cl rum
* 1 evőkanál kókuszreszelék
* 1 kiskanál kakaópor

A krémhez:

* 25 dkg gesztenyemassza,
* 12 dkg margarin,
* 10 dkg cukor,
* 2 cl rum,
* 1 kiskanál kókuszreszelék,
* 7 dkg tortabevonó tetejére.



Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval, majd félretesszük. Elkészítjük a krémet: a gesztenyepürét burgonyanyomón átnyomjuk, és jól összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal és a kókuszreszelékkel. Bevizezünk egy tiszta konyharuhát és kiterítjük. Rátesszük a kekszes massza felét, téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elkenjük rajta a gesztenyetöltelék felét. Ezután a konyharuha segítségével feltekerjük. Ugyanígy készítjük el a másik tekercset is. Rövid hűtés után olvasztott csokoládéval bevonjuk, és a hűtőben jól megdermesztjük. Alufóliába tekerve, hosszú ideig friss és finom marad.



______________________________________________________

Kókuszos golyó


Hozzávalók:

* 50 dkg háztartási keksz,
* 10 dkg vaj,
* 2 evőkanál kakaó,
* 20 dkg porcukor,
* 1 csomag kókuszreszelék,
* 1 mokkáskanálnyi rumaroma,
* meggybefőtt leve.

Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a megpuhult vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk, és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőbe tesszük, míg megkeményedik. Figyelem: Ha nem kapunk rumaromát, rumot is használhatunk, de akkor a csemegét ne adjuk gyereknek.
_____________________________________________________

Kókusztekercs



Hozzávalók:

* 30 dkg édes háztartási keksz
* 2 ek. kakaó
* 2 dl forralt tej
* 1,2 kanál rum vagy rumaroma
* 10 dkg vaj vagy margarin
* 20 dkg porcukor
* 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A kekszet diódarálón megdaráljuk,és összekeverjük 2 kanál kakaóval, 10 dkg porcukorral,1-2 kanál rummal vagy rumaromával,és összegyúrjuk annyi tejjel,hogy jól formálható masszánk legyen. A vajat kikeverjük a maradék cukorral és a fele kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük a megmaradt kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát(kb. 2.5-8mm vastagra), rákenjük a kókuszos vajat,és tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük,hogy jól megdermedjen.Vékony szeletekre vágjuk(4-12mm). Tényleg nagyon finom érdemes kipróbálni és gyerekek is könnyen elkészíthetik (én egy 12 éves lány vagyok és a barátnőmmel készítettem el a sütit, nagy sikere volt).
______________________________________________


Krémes


Elkészítési idő 40 perc

Hozzávalók:

* 50 dkg háztartási keksz,
* 1 l tej,
* 3 csomag vaníliás puding,
* 2 csomag vaníliás cukor
* 4 db tojás
* 2 evőkanál zselatin
* 13 evőkanál porcukor
* 25 dkg ráma

A csokimázhoz:

* 20 dkg porcukor,
* 3 evőkanál kakaópor
* 3 evőkanál víz
* 10 dkg ráma

Elkészítés: A tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját a zselatinnal sűrű krémmé főzzük. A krémet hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját. A cukrot a margarinnal habosra kikeverjük és az előző krémmel összekeverjük. A tepsi alját kirakjuk keksszel. A tölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre, majd a tetejére még egy réteg kekszet rakunk és csokimázzal öntjük le. A csokimázhoz a porcukrot a kakaóval és a forró vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, és tűz fölött addig kevergetjük, míg felolvad. Hűtőszekrényben egy napig állni hagyjuk.

____________________________________________________



Őzgerinc

Hozzávalók:

* 25 dkg margarin,
* 25 dkg cukor
* 2 tojás,
* 1 csoki puding,
* 4 dkg kakaó,
* 20 dkg apróra vágott háztartási keksz

Elkészítés: Felolvasztjuk a margarint, beletesszük a tojást, cukrot, pudingport, és a kakaót. Gőz felett felverjük, ha már elég kemény levesszük a tűzről és belekeverjük a diót és a darabokra tört lapokat.apróra vágott háztartási kekszet teszünk bele. Fóliával kibélelt őzgerinc formába rakjuk, nyomkodással jól letömörítjük, hűtőszekrénybe tesszük.
____________________________________________________


Piskótahasábok kókuszban


Hozzávalók:

* piskóta,
* csokoládéöntet,
* kókuszreszelék.

Elkészítése: Téglalap alakú piskótát veszünk (vagy sütünk), kisebb- nagyobb darabokra vágjuk, a darabokat híg csokoládéöntetbe mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Csokoládéöntet: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 5 evőkanál vizet állandóan kevergetve felforralunk. A tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk bele (ettől fényes lesz a bevonat). Míg kihűl, többször- megkeverjük. Tipp: Ha nincs kókuszreszelék, a piskótát tálra tesszük és rácsorgatjuk a forró csokoládét!
__________________________________________________________




Rumos dióbomba

Hozzávalók:

* 10 dkg darált dió,
* 10 dkg darált háztartási keksz,
* 10 dkg cukor,
* 5 dkg vaj,
* 4 evőkanál forró tej,
* 1--2 kávéskanál rum,
* kristálycukor,
* (meggy befőtt).

Elkészítése: A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.) Figyelem: Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk.

_____________________________________________________


Túrótorta-sütés nélkül


Hozzávalók:

* 50 dkg túró,
* 4 tojás,
* 20 dkg cukor,
* 1/2 csomag margarin,
* 3 dl tej,
* 1 csomag zselatin,
* 3 dl szörp vagy gyümölcslé,
* tetszőleges gyümölcs.

Elkészítése: A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal. A 3 dl tejben oldjunk fel 1/2 csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Öntsük tortaformába és tegyük hűtőbe. Ha jól összeállt, rakjuk ki a tetszőleges gyümölccsel a tetejét. Vonjuk be a tortát a maradék 1/2 csomag, 3 dl szörpben feloldott zselatinnal. Tegyük újra hűtőbe.
______________________________________________________




Banános-túrós


(sütés nélkül) Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók:

* 56 db négyzet alakú háztartási keksz
* 2 banán
* 10 dkg margarin
* 15 dkg porcukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 15 dkg finom krémtúró
* 15 dkg túró
* 3 dl tej
* 3 evőkanál cukor
* 1 cs vanília puding por

Elkészítés: A túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot összekeverjük. A tejet cukorral és a pudingporral összefőzzük, ha meghűlt akkor hozzákeverjük a rámát és a két krémet finoman simára összedolgozzunk. Az őzgerinc sütőt kibéleljük folpakkal. A kekszeket szorosan egymás mellé rakjuk az alján és az oldalán. 5 sor lesz belőle. Tegyünk rá a kekszekre kétcenti vastagságú krémet és erre tesszük a krém közepére egymás után a két banánt, ha a végén kilógna azt levágjuk. A banánt is betakarjuk 2 cm vastagon túrókrémmel és két sor keksszel betakarjuk. Betakarjuk a folpakkal és a hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap finom sütit kapunk. Kiborítjuk a formából. Egy keksz egy szelet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése